ИЗВЪНРЕДНО: Делян Пеевски алармира ДАНС за руските имоти

0

За незабавно сезиране на прокуратурата и ДАНС за установяване на собствеността на множество имоти, сред които и този на църквата „Св. Николай Мирликийски – Чудотворец“, които са във владение на руската държава неправомерно, земи и сгради, за които няма данни да имат дипломатически статут, сигнализира председателят ПГ на ДПС Делян Пеевски, в своя позиция на сайта на ДПС.

В сигнала си той обръща внимание на компетентните органи за редица медийни публикации, които осветяват механизмите за обсебване на апетитни имоти и земи в България от страна на Руската федерация.

Фрапантен е примерът със заградени над 11 хил. кв. м. в санитарно-охранителната зона на язовир „Искър“ (който снабдява с вода София), за който няма документи за собственост, но са владение от Руската федерация, посочва председателят на ПГ на ДПС.

В сигнала си Делян Пеевски обръща внимание на прокуратурата и ДАНС, че всяко забавяне или нерешителност на българските власти по отношение на разрешаването на тези стратегически за страната ни въпроси от една страна нарушава обществения интерес, от друга страна създава предпоставки за развитие на опасни влияния, свързани с интересите на Русия.

Затова е необходимо да бъдат предприети незабавно всички законови действия, с които да се защитят националният интерес и суверенитет, заключва в сигнала си Делян Пеевски.

За трайното разрешаване този проблем като законодатели ние ще използваме всички парламентарни способи и заедно с колегите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които вече заявиха нагласа за законодателни промени ще внесем своите предложения в Народното събрание, уточнява председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.