Измислен адвокат със спряно кранче от БФС смуче от българския спорт, поредната му жертва е Антъни Иванов

0

„Надграждането и разграждането” се превърнаха в клише в уж европейска България. Всеки втори афишира как надгражда, а колкото до разграждащите – те са малко, но пък качествени! Социален феномен като спорта, естествено, не прави изключение, пише възмутен читател на Narod.bg с контакти в Българския футболен съюз (БФС).

Ето за какво алармира спортният деятел:

И в тази среда на нарастващо недоверие и конфронтация блестят няколко маркови ментета. Колоната на гумените кукли убедително води обаче един вулгарен тип, който от десетилетия неистово иска да стане от воайор на всички големи събития във водещ фактор. Бог да ни пази!

Досетихте се за кого иде реч, нали? Разградения Градев. Измислен адвокат, за когото Висшият адвокатски съвет уведоми наскоро писмено Българския олимпийски комитет, че не е включен в нито една от официалните листи на българската адвокатура.

Както той, така и неговото дружество.

За въпросния бутафорен персонаж обаче това са просто подробности от пейзажа. На него изобщо не му трябват документи или каквито и да било там тапии. Нещо повече – те само могат да саботират неговия подход към измамата.

Разбира се, отначало беше смешно, но днес вече е обидно за всеки нападнат от този бракониер. Апропо, вие ще приемете ли някакъв напушен идиот да сипе нелепости за авторитети, институции и въобще за известни имена?

За жалост в моменти на грешки и отчаяние някои от БГ спорта се поддават на инсинуациите на Разградения. Уви… градушката от неизпълнените обещания впоследствие ги застига с унищожителна сила. Така е, защото в тежък период малцина от жертвите виждат кукичката под стръвта от обещания, която мазно и с блясък в очите им набутва Разградения адвокат.

Успива клиентите с жалби до международни институции, които нямало как да не ги приемат и така зарибяването започва. Афишира връзки и започва мощна разпродажбата на илюзии. Скорошен пример – плувецът Антъни Иванов. За сагата с него обаче ще трябва серия от материали, някога и на нея по хронологичен ред ще ѝ дойде времето. Не за друго, а просто, за да предпазим други от публично разграждане.

От десетилетия Разградения не сменя тактиката си. В определени критични моменти в хода на измамите си само вдига децибелите пред търсещи сензации медии. А ако някой му се противопостави персонално, започва да плюе така, че всеки нормален човек да се стъписа. Засипва с обиди и нелепости личности и институции с цел да блесне с арогантност и паралелно с това да замаже гафовете си.

Разградения се вклини преди 2-3 години в опозицията на БФС, но там, макар и сравнително късно, се усетиха и му показаха вратата. Дадоха му шанс обаче да обяви, че сам си тръгва. Но номерът не мина. Беше ясно, че е изхвърлена на брега медуза. И реално „брегът” сега за него е шахматната дъска. В някои от нароилите се у нас федерации в този спорт все още не усещат опасността. Разграденият кърлеж вече се е впил в тях с обещания да оправи битака.

Как? За начало веднага се присламчи на снимките с дамския тим след спечелената европейската титла. И резултатите не закъсняха – вече се започна замесване на големи имена в обещания и позиции без тяхно съгласие. Това беше само ордьовърът. Последваха въпроси от международната федерация за абсурдни ходове, разминавания между думи и документи…

Мама миа! Пародията стартира. Те просто не знаят какви каши ще разбърка този разграден индивид с второстепенни инстинкти и нулеви идеи за спорта. За него няма авторитети и институции. Интересува го само евтин имидж и … да си намаже филията.

Как трябва да се реагира на този фалш? Как да се противодейства на човека с повече от едно двойно дъно? Няма да е лесно.

Пробил е в медии, които не искат доказателства за неговите „удари и сензации”, а там едно говори, второ мисли, предполага трето, прави четвърто и накрая се случва пето. Това, естествено, обърква аудиторията. Особено, когато една лъжа води до друга. Нищо, че излиза от устата на един самозванец, който е пълен крах като футболен мениджър. Известен е само с жалби до ФИФА и УЕФА, които остават без последствия. Вероятно защото са абонирани за „кошчето за отпадъци” на всеки компютър в тези централи.

За жалост срещу башибозушкото поведение на Разградения нормалните хора в нашия спорт на практика нямат защитна реакция. Подобна агресия им е чужда и вместо да отвърнат, предпочитат да убият глупака с мълчание.

Но пък така несъзнателно толерират бракониерство от най-долна проба. Затова и пострадалите не трябва да мълчат, а да се противопоставят на този безскрупулен ментак. Никога не е рано за истината. Може да стане само късно. И щетите ще са лавинообразни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.