Измамница „от ГДБОП“ прибра десетки хиляди левове от жертвите си

0

Жена, преструваща се на служител на ГДБОП, мами хора за хиляди левове, след което не им ги връща. Тя е дългогодишен служител на Агенция „Митници“. Представя се с различни имена, но истинското ѝ име е Ралица Василева.

„С жертвите контактува 2-3 месеца. Първо ѝ трябва малко време да ги опознае, после да си измисли много драматична история, за която да им иска парти“, разказа пред Би Ти Ви Мария Делчева, която също е сред измамените.

По данни на МВР има десетки сигнали срещу Василева в почти всички РПУ-та в София, както и в областта. В седмо районно например срещу нея има образувана преписка за обсебване, която е предадена на Софийска районна прокуратура. В пето районно има друга преписка – за измама, поддържане на заблуждение, но тя е прекратена от обвинението. В трети случаи пък има и прекратени дела.

„Ралица Василева я познавам от 2008-а година. Моя приятелка, съответно и колежка в Агенция „Митници“, докато не се случиха и при мен нещата. 2017-а година ми сподели, че са си купили апартамент, към който принадлежи подземен гараж, но не им достигат средства. Сумата беше 20 000 лева. И така в продължение на една седмица ме молеше: „Дай да направим нещо! Ще ти ги върна“.

Изтеглих кредит и ѝ го дадох. 20 000 лева. Имах и едно жилище, което се наложи да го продам. Взех сумата, тя дойде, започна да припада, да ми казва, че синът ѝ е много зле, предстои му операция. Има семейни проблеми, мъжът ѝ ще я напуска. Тя правеше страшни сцени, изключителен манипулатор“, разказва друга попарена жена, пожелала да запази анонимност.

Още 25 000 евро успява да измъкне измамницата от нея. След това обаче спира да плаща кредита и я уволняват дисциплинарно. Започват дела, които се влачат няколко години.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.