Измама в Тик-Ток и Телеграм точи хилядарки от балъци

0

Киберизмамниците вече започнаха да дават пари на хората, за да ги зарибят. Подлъгалите се изкарват до 1000 лева, преди да почнат да губят средствата си.

Новата схема действа от няколко месеца. Започва със съобщение в уатсап или в телеграм. То е с предложение за допълнителен доход, който е между 100 и 300 лева на ден.

Ако човек приеме, му казват да се свърже с агент, който ще му даде подробности. Това вече задължително става в телеграм. Особеността на този чат е, че може да се изтрият накуп изпратени и получени съобщения.

За да се идентифицирате пред агента, получавате код. След като го изпратите, той ви приветства. Иска ваша банкова сметка, за предпочитане в револют, и получавате 10 лева бонус. Иска се скрийншот, че са получени.

Тогава агентката, чието име в телеграм е Даниела, изпрати линк към временен канал, в който ще се дават задачи, а за изпълнението им се получават пари. В него се включвали само начинаещи. Самите задачи са елементарни. Човек трябва да хареса 10 клипа в тикток и да изпрати скрийншотове за доказателство. Заплащането е 30 лева.

Методът за уреждане на заплатите е, че всеки път, когато се изпълнят 10 задачи, ще се изплащат заплати, обяснява Даниела. След като получава скрийншотовете с харесаните видеа, казва, че до минути ще преведе 30 лева.

Парите действително идват бързо. Изпращач обаче е потребителка с имена Hristina Z.

Даниела бързо се включва с нови инструкции – незабавно да се напусне групата за начинаещи. Казва, че трябва да ѝ се пише на другия ден, но не по-късно от 11,30 ч. Тогава щяла да прати покана за другата група, в която всички изпълняват задачите си, след като са преминали първоначалното ниво.

На следващия ден действително Даниела изпраща линк към нова група. Тя е озаглавена ВИП. Предупреждава, че човек може да пише в нея едва след третия ден. Ограничението било въведено заради многото въпроси на новаци. Питанията си новите потребители трябвало да отправят в чатовете с техните агенти.

Наглед групата изглежда като тази за новаците. Задачите се пращат през 30 минути, а не през 10, както в първата. Във ВИП групата администраторът праща първите 2 задачи точно в 12 часа на обяд. Те са клипове в тикток, които хората трябва да харесат. Скрийншотовете се пращат на агента. До 9-ата задача всички бяха само за харесване. Десетата, без която човек не може да получи заплащането си, обаче се оказа по-различна. Тя изисква инвестиция от 60 лева.

Парите трябва да бъдат изпратени по сметка в банка и са за Майкъл Илиев. В основанието за плащане трябва да пише, че са за храна или подаръци.

След изпращането на сумата Даниела потърси потвържение във финансовия отдел. Когато го получи, изпрати линк към сайт, в който трябва да се направи регистрация.

Това е едно от видеата, които измамниците искат да бъде харесано.

Когато тя е готова, отново се праща скрийншот. Веднъж получила го, Даниела дава код, който да се изпрати на нов акаунт в телеграм. Той щял да обясни условията на задачата. Гарантирано било, че човек ще спечели 18 лева над инвестираните 60. Отделно щял да си вземе и парите от другите задачи, с което възнаграждението достига 118 лева, тъй като има и бонус от 10 лв.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.