Издирват жената, която според Семерджиев, е карала във фаталната нощ

0

Тричленен състав на Апелативния съд в София назначи допълнителна токсикологична експертиза по делото „Семерджиев“, съобщиха от съда. Издирват две свидетелки на адската катастрофа с две жертви на бул. „Черни връх“.

Новата експертиза трябва да изясни по какъв начин е възможно да се приемат различните видове наркотици, както и какво време е необходимо за разграждането им в организма предвид метаболитните процеси. Ще се установява още и налични ли са кръвни проби от подсъдимия, както и достатъчно ли е количеството, за да се изследват.

Искането за назначаване на експертизата бе направено пред съда от защитата на Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“ в София, при която загинаха две млади жени.

На 5 юли м.г. 35-годишният бивш футболист, седнал зад волана на луксозен джип „Ауди“, помете такси на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Свети Наум“ в София с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция „Европейски съюз“. От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те загинаха на място.

В края на април Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор при първоначално строг режим. Присъдата обаче бе обжалвана и в края на септември Софийският апелативен съд даде ход на процеса. 

Още на първото заседание магистратите назначиха две нови експертизи – ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача на автомобила, с който беше извършена катастрофата, както и нова автотехническа експертиза. Резултатите от допълнителната ДНК експертиза за биологични следи още се чакат.  

Следващото заседание по делото е насрочено за 6 декември.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.