Иван Вазелина влиза в затвора за измама на онкоболна жена

0

Рецидивистът Иван Балабанов-Вазелина отново влиза в затвора за 6 месеца по дело за измама на онкоболна жена, съобщи “24 часа”. Приближеният на Златомир Иванов-Баретата Балабанов е сключил споразумение с прокуратурата и се е признал за виновен.

През май 2019 г. той заблудил тежко болната и съпруга ѝ, че ще им намери работа в затворен комплекс в щата Флорида в САЩ. Обещавал да осигури и работни визи. Прибрал 10 хил. лв., но не свършил услугата. Вазелина ще лежи на общ режим в затвора в Пазарджик. Това ще е втори негов престой там. Вече беше зад решетките за 8 месеца за незаконно оръжие, с което бе задържан в компанията на хора на Златко Баретата.

Вазелина се прочу в началото на 2021 г., когато пред гимназия в Панагюрище преби мъж, който чакал детето си. Удрял го с дръжката на пистолета си и му избил зъбите. Делото вече над 2 години се държи на трупчета в районната прокуратура в Пазарджик. 6 г. го разследват и за фалшива диплома, която представил в КАТ.

Срещу Иван Балабанов и брат му Велко Халката има и дело в Софийския градски съд за измама в особено големи размери и пране на пари. По него на последното заседание е разпитан Гриша Ганчев. Негови близки са пострадали от схемата на Вазелина.

В Софийския районен съд е внесен обвинителен акт срещу друг член от групата на братята – Петко Брадистилов, който през 2019 г. измамил инвалид, от когото поискал 6 хил. лв., за да оперира спешно баща си в “Пирогов”. Оказало се, че бащата на Брадиславов е починал в края на 90-те. Когато измаменият се опитал да си поиска парите обратно, се намесил Иван Балабанов-Вазелина, който по това дело е само свидетел.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.