И Румен Радев жертва на фейк – ползван в мнима реклама на „Лукойл“

0

Президентът Румен Радев е станал обект на измама, съобщиха прессекретариата на държавния глава.

Клип, който злоупотребява с образа и гласа на президента, се върти в онлайн пространството в мнима реклама на „Лукойл“.  Президентската институция е информирала за измамата компетентните институции. Клипът имитира телевизионен репортаж, посочват още от „Дондуков“ 2.

Това не е първият случай, в който името на известна личност е замесено във фалшива реклама.

В петък известният кардиолог проф. д-р Иво Петров съобщи, че името му се използва във фалшива реклама на медикаменти, които не са регистрирани по официалния ред, а производителят е неизвестен. След като случаят стана публичен, и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов се самосезира и разпореди проверка.

В началото на октомври се появи фалшив клип, в който премиерът акад. Николай Денков уж призовава за инвестиции. От Министерския съвет обявиха, че е менте. „Никога не съм призовавал хора да си предоставят личните данни и и никога няма да го направя. Много е важно хората да знаят, че не трябва да го правят , който и да им се появи по телевизора“, обяви и самият акад. Денков.

Без да знае, в измамите беше включен и бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. „Имаме пълно бездействие на властите у нас и в чужбина по въпроса. Когато използват лицето на лекар за подобни лъжи, могат да спрат терапията за високо кръвно на възрастни хора, които ще им повярват. Има реален риск за здравето им“, коментира д-р Ненков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.