Граждани спипаха полицай да кара мъртвопиян, свалиха го от колата

0

Врачани спипаха полицай да кара мъртвопиян посред бял ден във Враца, предава BulNews. Скандалната случка се е разиграла в събота, около 15 часа, на алеите на бул. „Демокрация“. Двама млади мъже се движели в посока светофара на „Космос“, като карали зад черно „Ауди“ с рег. номер ВР 9249 СК.

В района на бившия фенклуб на „Ботев“ /Враца/, шофьорът пред младежите пуснал аварийните светлини, за да паркира. Те спрели, за да го изчакат, но останали втрещени от маневрите на човека зад волана. Той правел напълно неадекватни действия, но върхът на сладоледа бил, когато на заден ход се блъснал в дърво.

Тогава младежите се усъмнили, че нещо не е наред. Те слезли от автомобила си и отишли до другата кола, за да проверят да не би шофьорът да е възрастен, затруднен или да има нужда от някаква помощ. Оказало се обаче, че той просто бил мъртвопиян.

Случката се разиграла в почивен ден, по светло, когато районът бил изключително оживен. Пред погледите на десетки свидетели мъжът бил накаран да слезе от колата и да я остави, като едва се крепял на краката си.

„Беше скандално пиян. Не просто ударил няколко питиета, буквално не можеше да ходи“, разказаха очевидци на станалото.

Случката е достатъчно фрапираща и само поради факта, че някой си е позволил да седне в подобно състояние зад волана. В случая обаче става въпрос за още по-голям скандал, тъй като се оказало, че шофьорът е полицай, който живее в района.

Агенция BulNews знае името на провинилия се униформен, чиито инициали са Н. Н. Редно е преди гафът му да стане обществено достояние, от „Вътрешна сигурност“ и МВР да си свършат работата и да направят проверка по случая.

Когато бил принуден от младите мъже да слезе от колата, полицаят се подчинил. Фъфлейки, той се опитал да ги убеди да не подават сигнал срещу него и доброволно се прибрал у дома си. Въпреки това, съвестните граждани се обадили на телефон 112 и съобщили за станалото.

Хората са потресени, че човек, който би трябвало да следи за спазването на правилата, ги нарушава по подобен брутален начин. Възможно е само намесата на съвестните младежи да е попречила да се стигне до инцидент с тежки последици. Свидетелите на скандалната случка настояват за незабавна реакция от компетентните органи и провинилият се униформен да си понесе последиците.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.