Гръмнаха с пушка дете, стрелецът с цял арсенал в къщата си

0

9-годишно дете е било простреляно с пушка. Инцидентът е станал в четвъртък вечерта. Малчуганът е настанен в болница. Медиците установили, че то има рана в дясната част на главата, над ухото. Няма опасност на живота му.

След проведено разследване станало ясно, че 42-годишен мъж е стрелял с въздушна пушка в района на читалището в село Косово и уцелил момченцето, което играело с други деца.

Последвал обиск в жилището на стрелеца. В него служителите на реда намерили цял арсенал боеприпаси. Иззети са въздушна пушка със сачма в нея, пет найлонови торбички със сачми за ловни патрони, устройство за взривяване капсул – възпламенители за ловни патрони и капсул-възпламенител.

Намерени са още два малокалибрени артилерийски снаряда, две найлонови торби със сиво-черно вещество с вид на барут, боеприпаси за нарезно оръжие, 19 патрона за гладкоцевно, торбичка с капсул-възпламенител, гилзи, халосни патрони. Районът е бил отцепен. Мъжът е задържан. Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.