Гнусно! Майка от Монтана намери хлебарка в бебешката храна

0

Майка намери хлебарка в храната на детето си. Ястието е взето от Детска млечна кухня в Монтана. Жената публикува снимки на „находката“ в социалните мрежи, а постът ѝ предизвика възмущение.

„Това е изключително неприятен случай и искам да се извиня на нашите потребители. Последната дезинсекция е извършена по план на 24 януари, а случката с хлебарката е на 25 януари. След това са направени необходимите проверки от Агенция по храните, от община Монтана по документацията, която е в детската кухня. Очакваме резултатите“, каза управителят на ДМК – Монтана Графиня Михайлова.

Тя обясни, че ситуацията с насекомите се проследява няколко дни след дезинсекцията, и ако има проблем, отново ще се викне фирмата, за да повтори обработката.

„Тук персоналът се старае доста“, обясни Нина Евтимова, която следи процеса по приготвяне на храната.

От детската кухня бяха категорични, че всеки родител може да влезе в помещението, в което се приготвя храната, и да види каква е хигиената, предава bTV.

„Сигналът го получихме на 25 януари, а проверката се извърши на 26 януари, защото кухнята беше спряла работа. Установи се наличие на единични насекоми в най-труднодостъпни места. Видимо не е имало вредители. След проверката е установено, че бизнес-операторът е спазил програмата, която има за дезинсекция. Санкция има и кухнята е затворена временно“, заяви д-р Иванка Делева, началник отдел „Контрол на храните“ в ОДБХ – Монтана.

Майката публикува снимки на "находката" в социалните мрежи, а постът ѝ предизвика възмущение. 
Снимка: Фейсбук/ Cvetelina Cvetkova
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.