Германия ни връща Рангел Бизюрев, убиеца на Митко от Цалапица

0

Рангел Бизюрев ще бъде предаден на българските съдебни власти утре, на 20 март, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Той ще бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен. Самолетът каца на летище София в 22:45 часа. След кацането Бизюрев ще бъде отведен в столичния следствен арест, а на следващия ден ще бъде конвоиран в Пловдив.

Правилата за конвоиране на задържани и осъдени не позволяват превозването между различни населени места да се извършва в тъмната част на денонощието.

Рангел Бизюрев беше привлечен като обвиняем за извършено умишлено убийство на 24-годишия Митко от Цалапица, но се укриваше извън страната.

Димитър Малинов издъхна на 20 юли м.г. след жесток побой в Цалапица. Трупът му беше заровен и една седмица младежът беше в неизвестност, преди полицията да го открие.

Заподозреният за убиец Бизюрев избяга в Германия 4 дни след смъртта на Митко, а на 29 ноември м.г. беше задържан в Дания. Близките на Малинов организираха десетки протести, на които настояваха за по-бързо връщане на Рангел Бизюрев и изправянето му пред българския съд.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.