Ген. Наско обяви: Калин Стоянов остава начело на МВР

0

Калин Стоянов ще бъде вътрешният министър до ротацията през март, а тогава ще решават (вицепремиерът) Мария Габриел и (премиерът) Николай Денков. Това заяви съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Атанас Атанасов. Ген. Наско е и председател на временната парламентарна комисия, която беше създадена заради полицейското насилие по време на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз (БФС) на 16 ноември.

Денков и лидерите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ веднага след случилото се на протеста настояха за оставката на Стоянов. Лидерите на ГЕРБ и ДПС, които подкрепят управлението, обаче застанаха твърдо зад действията на полицията и вътрешният министър остана на поста.

Запитан дали не са се отказали лесно от натиска Стоянов да си подаде оставката Атанасов увери, че натискът върху него и МВР „дава своите резултати“ във връзка с темата Шенген. В отговор на въпрос дали заради приемането на България в Шенген от „Продължаваме промяната – Демократична България“ спряха да искат оставката на вътрешния министър, Атанасов отбеляза, че за искането на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Стоянов да бъде отстранен от поста няма подкрепа.

По думите му през последните седмици МВР било „флагман в работата за покриване критериите за Шенген и това трябва да бъде отчетено“.

Освен това Атанас Атанасов увери, че не се е отказал от идеите си за промени в специалните служби.

„Знам, че останалите партньори също са убедени в това, но едно по едно. Виждате колко е наситена работата на властта и би трябвало да имаме приоритети. И нека първо да приемем бюджета и конституционните промени и след нова година ще се захванем и със специалните служби“, допълни той.

Съпредседателят на парламентарната група „Продължаваме промяната на ПП-ДБ заяви, че тази седмица ще бъдат отменени таксите за транзита на руския газ.

„Русия трябва да ни плаща такси за пренос, а не Сърбия и Унгария. Ние тази седмица ще отменим тези такси, няма никакъв проблем, за да можем да постигнем по-голямата национална цел“, категоричен е Атанасов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.