Гей ченгета се прегърнаха в синдикат

0

Полицаи с различна сексуална ориентация се обединиха в синдикат по идея на орган на реда от Враца. В средата на 2022 г., по времето на кабинета „Петков“ bTV разказа за инициативата на полицая Петромир Генчев от Враца да бъде създаден синдикат на служителите на МВР за равенство и интеграция. Идеята е тя да защитава правата на хората с различна сексуална ориентация, които работят в министерството.

Очакването на Генчев беше да се срещне с тогавашния ресорен министър Бойко Рашков. Тази среща обаче никога не се състоя.

„Една година чакахме, докато беше служебно правителство на власт – те имат съвсем други отговорности, нямаше причина да искаме срещи. Времето е пред нас – когато може. Знаете, че има много проблеми в нашата система и някои са много по-належащи. Влизаме в положение“, коментира в предаването „Тази неделя“ инициаторът за създаването на профсъюза.

По думите му срещата с Рашков не се е състояла заради оставка на правителството на Кирил Петков.

Генчев все още е не е търсил среща с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, но се надява че рано или късно такава среща ще се състои.

„Синдикатът го има, регистриран е, ние функционираме. Тази среща е важна, за да могат да се повдигнат въпросите относно добри европейски практики. Много разговори съм провел с колеги, естествено неофициални, защото ги е срам да се оплачат от тормоз. Повечето са жени“, уточни Петромир Генчев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.