ГДБОП спипа нелегални цигари на стойност 5 млн. лв.

0

ГДБОП разкри нелегален внос и разпространение на огромно количество цигари без бандерол. В хода на проверката в склад в столичния квартал „Модерно предградие“, извършена съвместно със служители на Агенция „Митници“, са открити над 13 млн. къса цигари. Предотвратената щета за бюджета е в размер на почти 5 млн. лв.

Полицейските действия на служителите от ГДБОП са предприети след получена информация за съхранение и разпространение на големи количества цигари от различни марки. В процеса на работата по случая и анализ на събраните данни се наложил изводът, че акцизните стоки най-вероятно са внесени нелегално в страната.

В хода на предприетите проверки и с разширяването на постъпилата информация в столицата е установено складово помещение в района на производствената зона „Модерно предградие“, използвано за съхранение на големи количества цигари без бандерол. Според събраните до момента данни, от склада е извършвано разпространение на нелегално въведените цигари на територията на цялата страна.

Установен е един от стопанисващите склада – на 42 години, който е задържан за срок до 24 часа, а впоследствие му е повдигнато обвинение и му е наложена парична гаранция в размер на 10 000 лв. От складовото помещение са иззети намерените количества тютюневи изделия без бандерол, от две марки, общо 13 160 000 къса. Иззети са и откритите на място превозни средства. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК.

Със задържането на нелегално внесеното количество цигари е предотвратена щета за бюджета в размер на 4 923 750 лв. Работата по случая продължава, предаде БНТ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.