ГДБОП разби банда, продавала калашници

0

ГДБОП разби банда, продавала автомати „Калашников“, пистолети „Макаров“ и „Скорпион“ и муниции.

Престъпната група, занимавала се с разпространение на огнестрелно оръжие и боеприпаси, бе неутрализирана при спецоперация на ГДБОП под надзора на Софийската градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването е започнало след получена информация за престъпна група, която се е занимавала с разпространение на огнестрелни оръжия и боеприпаси. След предприети действия и потвърждаване на информацията, през вчерашния ден е проведена специализирана полицейска операция.

Снимка: МВР

В рамките на действията са установени четирима участници в престъпната схема. Извършени са претърсвания на седем адреса и три моторни превозни средства.

С постановление на прокуратурата на двама от задържаните е повдигнато обвинение за това, че в условията на продължаващо престъпление, на различни дати, без разрешение, издадено от надлежен орган на властта, са продали на територията на София автомат „Калашников“, картечен пистолет „Образец 61“ /“Скорпион“/, пистолет „Макаров“, преработен сигнално-газов пистолет и патрони.

Единият от задържаните е привлечен и за престъпление, свързано с държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп с тегло 337.14 г и кокаин – 0.07 г.. Те са привлечени като обвиняеми и мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Разследването по случая продължава от служители на ГДБОП, под ръководството и надзора на СГП. Предстои внасяне на искане на прокуратурата пред Софийския градски съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.