ГДБОП лови лихвари и дилъри в Казанлък и Гурково – града на Златко Баретата

0

Специализирана полицейска операция на ГДБОП се провежда в Казанлък и родния град на Златомир Иванов – Златко Баретата – Гурково. По първоначална информация акцията е насочена срещу лихварска дейност и наркоразпространение. Участват и сили на жандармерията, както и прокуратурата. Към момента от МВР не са съобщавали за резултати.

Акцията се провежда дни след като при масов бой между две ромски фамилии в града един човек бе убит. Няколко други участници в мелето пострадаха тежко и са в болница.

Двата враждуващи клана са от павелбанските села Тъжа и Манолово. Заради възникналото напрежение в четвъртък вечерта имаше среща между кметове от региона и МВР за набелязване на мерки, предаде БТА.

Шефът на старозагорската полиция Лазар Христов коментира, че имало сериозен кадрови проблем в управлението в Павел Баня. Той обясни, че ще се командироват служители от други места.

„Ще намерим начин да окажем максимално въздействие върху тези маргинализирани групи. Това, което сме правили и ще продължим да правим по-усилено, е командироване на служители от други градове.

Обмисляме и така наречената стратегия за израстване – служители да отидат в по-малки населени места и да се докажат в някакъв период от време, след което да продължат своето кариерно развитие.

Предстоят и доста операции и реализации от наша страна на местно и национално ниво с цел предотвратяване на подобни инциденти“, заяви той часове пред акцията на ГДБОП.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.