ГДБОП и полицията удариха измамници от Пловдив, ощетили бизнесмени с милиони

0

ГДБОП и полицията в Пловдив разбиха мащабна схема за измами, ощетила бизнесмени със сума между 1,5 млн. лв. и 2 млн. лв., като има извършени арести.

Установено е, че извършителите са се представяли за упълномощени хора от най-голямата интернет търсачка. Те събирали големи суми от бизнесмени в цялата страна, като им обещавали по-добро представяне и реклама в интернет.

По престъпната група е работено близо година, а схемата станала ясна, след като ощетените разбрали, че са излъгани и са започнали да си искат парите обратно.

Четирима са задържани по случая, по който е работено над година. Те са въвеждали в заблуждение бизнесмени, като са им предлагали по-добро разпознаване и представяне на фирмите им в интернет. Измамниците са твърдели, че са специални представители на най-известната интернет търсачка Google и че срещу месечна такса могат да поддържат данни на съответната фирма на първо място в търсачката, уточнява plovdiv24.bg.

Фирмата е ситуирана в София, но е въвеждала в заблуждение бизнесмени от цялата страна.

Част от клиентите на мнимите експерти са поискали парите си обратно, след като не са получили услугата. Пълните суми обаче не са възстановени.

Днес се очаква повече информация по случая.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.