ГДБОП арестува служители на телеком за фалшиви договори и присвояване

0

Трима служители на телекомуникационна компания са арестувани при операция на Главна Дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) в София и Ихтиман. Тримата са изготвяли фалшиви договори и са присвоили голям брой мобилни устройства, предаде БНР.

В хода на оперативно-издирвателните дейности и в процеса на разследването от ГДБОП са установили, че трима служители на телекомуникационен оператор са съставяли неистински или са подправяли съществуващи документи между търговско дружество и негови клиенти. Това са били договори за лизинг и за мобилни услуги, допълнителни споразумения и приложенията към тях.

До момента е установено, че в продължение на две години тримата служители са действали в съучастие и са присвоили голям брой мобилни устройства, за което им е повдигнато обвинение. При претърсване на жилища, помещения и автомобили, използвани от тримата мъже, както и при извършени лични обиски, са иззети големи количества различни смарт устройства – мобилни телефони, таблети, лаптопи и слушалки.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс, които се отнасят за длъжностно присвояване чрез преправяне на документи и използването им през продължителен период от време.

Разследването по случая продължава.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.