Гавра! Деца от забавачка заключвани в тоалетната

0

В психически тормоз и физическо насилие родители обвиняват възпитателка от общинската иновативна детска градина „Фантазия“ във Велинград. Майки и бащи от целия град ще се съберат по обяд на протест срещу поведението на служителката.

На няколко клипа, качени в социалните мрежи късно снощи, се вижда учителка, която скубе, бие и малтретира малчугани от забавачката.

Родители вече разпознаха главното действащо лице от клипа – по думите им това е една от възпитателките в забавачката.

Петър Томанов, баща на едно от малтретираните в клипа деца, разказа, че на няколко пъти синът му се е прибирал с белези по лицето или тялото.

„Казах на леличката, която е там, но те само отричат. Казват, че между децата си стават тези спорове и накрая получих клипа, който сте гледали. Детето ми не е толкова голямо и не е от разговорливите, но на няколко пъти обяснява, че щял да слуша, защото „леля Нели нямало да го затваря в тоалетната“.

Притесненият родител няколко пъти търсил директорката на детската градина, но кабинетът ѝ постоянно бил заключен.

„Все отсъства някъде по работа. Аз искам да си изместя детето в друга група, но не мога да го направя, защото постоянно я няма. Други родители също са се оплаквали, казват, че и те са откривали белези по телата на децата си и все са им казвали, че децата се бият“, отбеляза Томанов.

Велинградчани са силно възмутени и призовават институциите да вземат мерки. По обяд е планиран протест на родители не само от въпросната детска градина, а и от други детски заведения в града.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.