Габровските Бони и Клайд обирали магазини със страшна схема из цяла България

0

Криминалисти от Велико Търново задържаха брат и сестра, извършили кражби на стоки за големи суми от търговски обекти в страната.

Крадците са брат и сестра, на 30 и на 19 години, от Габрово, без криминални прояви до сега. Разследването срещу Бони и Клайд (б.р. истинските образи са били двойка, а не брат и сестра) започнало след сигнал от голям търговки обект във Велико Търново, където двамата на няколко пъти са откраднали стоки за над 1800 лв.

Установено е, че братът и сестрата влизали в магазините по отделно. Единият подбирал по-обемиста стока, а другият – по-дребните.

На място без видеонаблюдение в търговския обект те опаковали дребните артикули в кашона на голямата стока и на касата плащали само по-обемистата покупка. В последствие я връщали и получавали парите за нея, а по-дребните стоки продавали в интернет.

В хода на разследването е установено, че двамата са извършвали подобни кражби и в магазини в Пловдив, Плевен, Пазарджик и Стара Загора.

При извършените претърсвания у брата и сестрата са открити откраднати вещи за около осем хиляди лева. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Започнато е досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата. Проверява се дали двамата са действали и в други градове.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.