Фурор: Супер курортът „Мальовица” домакин на 2 ски състезания

0

Любителите на белите спортове ликуват – две важни и атрактивни спортни събития ще превърнат супер курорта „Мальовица” в най-важната ски дестинация на България.

Уикендът започва от петък със ски купа „Чамкория”, а в събота ще се проведе 30-ата „Купа Мальовица” 2024.

В петък на 15 март курортен комплекс Мальовица съвместно със ски клуб „Чамкория” ще проведат състезанието за Купа „Чамкория”. Събитието с награден фонд ще се проведе на писта „Ръждавица” от 10 часа.

Състезанието по ски алпийски дисциплини – Гигантски слалом за деца от U8, U10 и U12 е част от Календара на Българска федерация по ски и ще бъде ръководено от Александър Марков.

На официалното награждаване на победителите в 12 часа ще присъстват представители на Община Самоков, както и други официални гости и спонсорите на събитието.

На 16 март събота в супер курорта „Мальовица” ще се проведе и държавното първенство по ски-алпинизъм – Купа „Мальовица” 2024. По време на 30-ата купа ще бъдат излъчени шампионите в дисциплината „Отборно“, съобщиха от „Мальовица ски”.

По време на надпреварата състезателите със ски ще преминават по предварително подготвен и маркиран маршрут в планината. Участниците ще имат по няколко изкачвания, спускания и елементи от алпийското катерене.

Очаква се да присъстват редица официални лица и спонсорите на впечатляващото зимно състезание на Мальовица. Организаторите на събитието очакват купа „Мальовица” 2024 да се превърне в своеобразен празник и традиция за любителите на снежните спортове, както и събитие, свързано със здравето и на връзката с природата.

От „Мальовица ски” очакват много посетители от цялата страна и в двата дни със спортни събития. Цялата програма за състезанието Купа Мальовица може да бъде видяна по-долу:

Програма:

15 март 2024 г.

19:30 – регистрация и техническа конференция – хотел „Алпинист“

16 март 2024 г.

08:00 ч. – проверка на лавинни уреди

08:30 ч. – старт – Меча поляна

14:00 ч. – награждаване и закриване на състезанието, хотел „АЛПИНИСТ“

Маршрути:

Група А – УЦ “Мальовица” – рида Ръждавица – х.”Мальовица” – Втора

тераса – вр. Мальовица – Eленино езеро – връх Безимен – Втора тераса –

заслона БАК (парапет)- х.”Мальовица”

Група Б (индивидуално) – УЦ “Мальовица” – Втора тераса – Заслон БАК –

Втора тераса – Еленино Езеро – х. “Мальовица”

Група В (индивидуално) – УЦ “Мальовица” – Втора тераса – х. “Мальовица”

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.