Фалстарт на делото срещу Васил Божков

0

В Софийския градски съд в 9 ч. трябваше да започне делото срещу Васил Божков, жена му Елена Динева и още осем души, сред които и бивши шефове на закритата комисия по хазарта. Всички те дойдоха в съда.

Понеже са много, изпълниха зала 14.

Прокурор Ангел Кънев поиска да не се дава ход на делото, защото не са призовани пострадалите лица – братята Цветомир и Боян Найденови, бивши съдружници на Божков в хазарта, познати като Цеките.

Съдия Иван Коев се съгласи и отбеляза, че пропускът е негов. Той не е призовал Найденови.

Втори опит ще има на 5 юли. За тогава ще бъдат призовани и Найденови.

Извън съдебната зала Васил Божков коментира, че ще поиска делото да се гледа по съкратена процедура. По думите му да бъдат разпитани само 15-16 свидетели, които са важи, а не всички 300. Той обясни, че сред свидетелите имало чистачки, камериерки и негови служители отреди 10 години, чийто разпит е незначителен.

Самият Божков обяви, че не иска процесът да се точи 10 години, а да се приключи бързо. Той отново повтори тезата си, че това дело е скалъпено от прокуратурата по заръка на Борисов и Пеевски.

Според него наблюдаваният прокурор Ангел Кънев правил кариера с неговото дело. Магистратите пък коментираха, че всеки негов акт досега се е основавал на закона и доказателствата. Той прогнозира, че ако наистина делото се гледа по съкратеното съдебно следствие, може да приключи за година и половина. Срещу Божков има още две дела.

Това първо дело срещу Васил Божков и останалите е за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления.

Божков коментира и изборните резултати, като посочи, че според него те били успех, тъй като формацията Център била още млада.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.