Фалшива реклама на лекарство в интернет злоупотребява с името на отец

0

Отново фалшива реклама в интернет. Този път злоупотребата е с името на свещеник. В сайт се твърди, че отец Методи Корчев е разработил и патентовал лекарство за стави.

„Разбрах от близки познати, че се върти някаква измама. В навечерието на празника на Свети Николай те започнаха да ми звънят и да ми изпращат препратки със скрийншотове от интернет. Според тях аз съм измислил, лицензирал и патентовал лекарствен продукт, за който нямам никаква идея за какво става дума“, коментира пред bTV отец Корчев.

Той не знае дали някой си купува този продукт.

„За мен беше потресаващ фактът, че някой злоупотребява с име на свещеник като човек измислил лекарство. Нито съм учил медицина, нито се занимавам с билкарство“, посочи още отецът.

При опит за поръчка на лекарството обратна връзка връща търговец, който разпитва за симптомите. Допълва, че цената се определя от курса на лечение.

„Цената има в момента голяма промоция. Определя се от, така да се каже, симптомите и курса, който трябва да се изпише на самия пациент“, коментира мъж в слушалката.

На коментар, че в сайта пише, че лекарството е разработвано от отец, търговецът казва, че няма такова нещо и има грешка.

Според отец Корчев няма грешка, а целенасочена измама.

„Този продукт дори не е лекарски, няма поизводител и няма описани съставки. Няма да е забавно, ако някой го поръча, за да се лекува, той дори може да му навреди“, коментира Методи Корчев.

От Софийската света митрополия призовават хората да не се подвеждат от подобни реклами.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.