Ето я едната удушвачка – дипломатката Красимира Трифонова

0

Снимка на Красимира Трифонова, обвинена, че е подпалила и удушила зетя си Пейо Пеев в София, се открива на сайта на Руската православна църква в Тайланд от 1 ноември 2008 г. Та е представена като временно управляваща посолството на България в Банкок. В информацията на сайта пише:

„Представители на православието в Тайланд присъстваха на прием в чест на националния празник – Деня на народните будители на България.

По покана на временно управляващия България в Кралство Тайланд г-жа Красимира Георгиева Трифонова (Mrs. Krasimira Georgieva Trifonova) и с благословението на представителя на Руската православна църква (Московска патриаршия) в Тайланд игумен Олег (Черепанин) Председател на Комитета на основаването на Православната църква в Тайланд, клирик на църквата „Св. Никола“ от планините Банкок, дякон Даниил Ванна и неговата съпруга и помощник на представителя на Руската православна църква д-р Владимир Бунтилов присъстваха прием по случай националния празник – Деня на народните будители (просветителите) на България…

Д-р Владимир Бунтилов предаде поздравление от името на игумен Олег (Черепанин), като специално подчерта значението на Деня на народните будители наред с друг празник на България – Деня на Освобождението от османско иго (3 март). Според представителя на Руската православна църква тези празници са тясно свързани помежду си. Вътрешното освобождение, израстването в християнската вяра, любовта към отечеството са факторите, довели българския народ до политическа независимост.“

Трифонова започнала да подава сигнали срещу новодошлия в същата година посланик Камен Величков, изпратена била проверка от Външно и накрая посолството било закрито. Трифонова подала жалба срещу Величков в Комисията за защита от дискриминация за сексуален тормоз, но КЗК не намерила никакви доказателства.

Служители от посолство разказват, че на Трифонова хич не й харесало да има началник и затова се опитвала да изгони Величков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.