Ето кой сътвори бясната гонка с ченгета в Бургас

0

41-годишният Атанас Желев е бургазлията, вдигнал на крак ченгета от целия град в поредна гонка с полицията. Той е криминално проявен, по информация на Флагман има данни, че е лидер на ОПГ. Татуираният мъж бе арестуван преди около час на ул. „Индустриална”, след като в рамките на няколко минути препускаше бясно в града и създаваше опасност от сериозни инциденти.

При ареста вчера следобед Желев е признал, че е изпил най-малко половин литър водка, преди да се качи на автомобила по обед.

Преди 3 дни Желев е бил спрян от служители на Второ РУ в Камено, където от миналата година няма районно управление, и е отказал да даде проба за алкохол и наркотици. Именно тогава и заради това са свалени номерата на Опел Астрата, която подлуди жителите на кв. Кумлука.

Това обаче изглежда не е стреснало 41-годишният бургазлия и той е продължил да управлява автомобила си, макар и без регистрационни табели. Така стигаме до 15 ч. днес, когато в района на КПП-то край местността „Пода” дежурните полицаи забелязали отдалеч, че задаващата се към тях Астра и вдигнали палката. Вместо да спре обаче, Желев дал мръсна газ, едва не блъснал единия от униформените и отпрашил в посока Бургас.

Това дава началото на поредното преследване. Веднага по петите на криминално проявения бургазлия се отправят два патрулни автомобила. Междувременно се създава организация той да бъде посрещнат от други два, които да го блокират. Желев стига до кръговото за жк „Меден рудник” и завива при първия изход към ул. „Чатладжа”, надявайки се там да успее да се измъкне от ченгетата. Навлиза в насрещното движение. Разминава се на косъм с три леки автомобила, едва не блъска автобус от градския транспорт и подминава Затвора.

Там обаче го чака блокадата, в която се включват и служители от Специализираните полицейски сили. Джигитът се озовава по средата на полицейски капан – блокиран отпред и отзад от патрулни коли, и е принуден да спре.

Задържан е за срок от 24 часа, след като отново е отказал да бъде тестван с дрегер и дръг тест. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения, които вероятно ще са за пречене на орган на власт. Според НК това се наказва с до 3 години лишаване от свобода или солидна глоба. Желев ще трябва да плати и още едно административно наказание за шофиране без книжка и без регистрационни номера.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.