Ето го убиеца на Митко от Цалапица – германската полиция го търси

0

„Полицията даде информация, че е локализиран къде се намира в Германия. Направени са опити за неговото задържане, дали са успешни не стана ясно“, каза кметът на Цалапица Ивайло Данаилов във връзка с издирвания за убийството на Димитър Малинов – Рангел, за който се знае, че най-вероятно се укрива в Германия. 

Той добави, че от две седмици насам има непрекъснато полицейско присъствие в селото. 

Поставени са около 15 охранителни камери в селото, като за следващата година е предвидено разширяване на видеонаблюдението.

Кметът на Цалапица допълни, че предполага, че ще има още протести, които са насочени към справедливост и прозрачност, предаде bTV. 

Напрежението в пловдивското село Цалапица след убийството на Димитър не стихва. Вчера протестиращите се срещнаха с полицейски шефове. След срещата стана ясно, че в селото ще има 24-часово полицейско присъствие. 

Димитър Малинов беше открит мъртъв на 27 юли след едноседмично издирване. Полицаите намериха трупа часове след разпита на близнаците Борислав и Валентин Динкови, които получиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. За убиец е сочен 30-годишният Рангел Бизюрев, който на 24-и е излетял за Германия. Според прокуратурата Динкови му помогнали, като са осигурили кола за превоз на тялото и инструменти, с които е изкопана дупката. После са прикрили всичко със строителни отпадъци.

Хората в Цалапица са гневни от обвинението, повдигнато на близнаците. Искат те да понесат отговорност  като съучастници и заедно с Рангел да получат доживотни присъди. Всяка вечер излизат на протест в центъра на селото, а в сряда бяха пред съдебната палата с плакати “Справедливост за Митко” и “Искаме истината”.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.