Ето го тираджията с 49 кила дрога на ГКПП „Илинден“

0

Съдът взе най-тежката мярка „задържане под стража“ за тираджията, заловен с 49 кг дрога през ГКПП Илинден. 46-годишият Атанас Крънчев бе задържан на 14 март в 15 ч. на трасе „Вход“ на българо-гръцката граница при Гоце Делчев. Той е шофирал камион „МАН“. В десния резервоар на товарния автомобил са намерени 37 пакета с наркотици.

Той опитал да пренесе 45 903 гр марихуана и 2 508 гр хашиш. Признал е пред митничарите за намерените пакети след като е направен рентген на камиона.

Крънчев заяви пред съдя Величка Пандева, че е баща на три деца, две от които – на 10 и 13 години, отглежда сам в Гоце Делчев. С майката на децата му са разделени и тя живее заедно с третото си дете в чужбина.

Крънчев е родом от село Мосомище, не е осъждан досега.

Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ и глоба от 10 000 до 15 000 лв. Именно поради това и опитът да пренесе голямото количество дрога, съдът прие искането на прокуратурата за налагане на мярката и не уважи искането на обвиняемия за по-лека такава.

Съдя Пандева не прие доводите на Крънчев, че се грижи за децата си и те се нуждаят от него. Следващото заседание е предвидено за 23 март.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.