Ето го подставеното лице на Димитър Бръчков и Живко Лешоядо за аферата с мола в Петрич! (документ)

0

Запътилият се към затвора кмет на Петрич Димитър Бръчков, протекъл в десетки преписки и досъдебни производства с „геройства“ за десетки милиони, е заграбил градския мол в комбина със своя ортак в безобразията – общинаря Живко Карадалиев с многозначителния прякор Лешоядо, с помощта на подставено лице – виетнамеца Тунг Хъу Фам, който е с БГ гражданство и адресна регистрация в София, разкри прокурорски източник на Narod.bg.

Както разкри първата част на разследването, Бръчката и Лешоядо слагат ръка на емблематичната сграда на пъпа на Петрич чрез схема, оценявана на 7 милиона лева, по която вече работи държавното обвинение.

Сградата бе собственост на „Кейджей” ООД, софийско дружество, в което участие има Живко Лешоядо. Топ сградата се намира на централната ул. „Гоце Делчев“ №12 и е разположена върху площ от 1082 кв. м.

Ето я порочната пирамида от обвързаности, интересни за прокуратурата

5-етажното здание е построено върху топ терен, собственост на Лешоядо, реституиран в периода 1990-1991 г., когато на власт е „нашият“ кмет… Евгени Лазаров Карадалиев, днес на 80 години.

Синът му – Лазар Карадалиев, е адвокат на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. През март 2020-а юристът бе арестуван по обвинения за участие в престъпна група за пране на пари.

Чрез лесна за разплитане криминално-счетоводна схема Бръчката и Лешоядо откупуват мола за 4 500 000 лева на името на подставеното лице Тунг Хъу Фам, момче за всичко на Живко Карадалиев, обясни запознатият с далаверите информатор на Narod.bg от държавното обвинение.

Връзката на Бръчковия ортак Живко Карадалиев с пионката Тунг Хъу Фам се открива лесно в Търговския регистър – китаецът с български паспорт е бил собственик във фирмата-строител на мола „Кейджей” ООД, макар че да прилича на прошляк, уточни информаторът.

Освен това подставеното лице на Лешоядо е съдружник с дъщеря му Жанет Живкова Карадалиева и с неговия адвокат Иво Александров Стефанов (между другото, защитник и на афериста Костадин Хаджииванов – Коце Маца, б.ред.), в „Петрич Инвест“ АД. През май 2010-а колата на адв. Стефанов бе взривена пред дома му в центъра на Петрич…

Сега остава прокуратурата да си свърши работата като разрие криминалната постановка за 7 млн. лева и прати на съд Димитър Бръчков и Живко Лешоядо, резюмира ситуацията източникът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.