Ето ги извергите, ограбили 19 бона от дядо във видинското село Макреш

0

С определение от 26.10.2023 година, състав от Окръжен съд – Видин, взе мяркa за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение и на четиримата обвиняеми – Р. А. А., Р. Б. И., Ц. В. И. и И. Т. Б., обвинени в извършване на грабеж.

Производството по делото е образувано по искане на Окръжна прокуратура – Видин за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по досъдебно производство по описа на РУ Кула за извършено престъпление по чл.199, ал.1, т.2 и т.4 във вр. с чл.198, ал.1 във вр. с чл.29, ал.1, буква „а“ и „б“ от НК за това, че на 23.10.2023 г. за времето от 20,00 часа до 22,00 часа в с. Макреш, обл. Видин на при условията на опасен рецидив след предварителен сговор да вършат кражби и грабежи, четирите лица са отнели чужди движими вещи – сумата от около 19 000 лева и 1 мобилен телефон от владението на Н. М. Н., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила чрез притискане на гърло и заключване в стая.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години, пише BulNews.

След като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, докладчикът по делото – съдия Валя Младенова прие, че съществува обосновано предположение, че лицата са извършили деянието, в което са обвинени и има реална опасност, същите да се укрият или да извършат друго престъпление, и прецени, че единствената подходяща мярка за неотклонение спрямо обвиняемите е „задържане под стража“.

Определението подлежи на незабавно изпълнение.

Постановеният съдебен акт може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – София в тридневен срок от днес.

В случай на жалба и/или протест Окръжен съд-Видин насрочва делото пред Софийски Апелативен съд на 07.11.2023г. от 10:00 часа, за която дата страните – уведомени в днешното съдебно заседание.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.