Екшън край Дунава! Тръшнаха в нива беглец с пистолет и саби

0

Мъж на 39 години е задържан след гонка с полицията в района на Тутракан, съобщават от Районна прокуратура – Варна. Във връзка със случая предстои привличане към наказателна отговорност на мъжа за две престъпления, предаде БТА.

В четвъртък лек автомобил, управляван от обвиняемия, бил спрян за проверка около 17:00 часа. Първоначално мъжът спрял на подадения сигнал, но при поискване на документите му, той потеглил рязко и се отдалечил от полицейския екип. Последвало преследване.

Обвиняемият напуснал града в посока с. Шуменци, след което навлязъл в нерегулиран полски път. Бил застигнат и спрян от служителите на ОД на МВР – Силистра. Мъжът оказал съпротива на полицейските служители, но бил неутрализиран и задържан.

При претърсването в автомобила му бил намерен незаконно притежаван автоматичен пистолет с шест патрона в пълнителя, а други 12 патрона били открити в тайник под шофьорската седалка. Намерени били също две саби, два ножа, бокс и метална полицейска палка.

Административният ръководител на Окръжната прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов каза, че намереното оръжие е бойно и не може да бъде законно придобито от физическо лице. По думите му задържаният е от град Тервел и е с чисто съдебно минало.

Мъжът ще бъде задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще настоява пред съда за задържането му под стража.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.