Двойка крила 6 години мъртвото тяло на старец, за да взема пенсията му

0

Двойка от Канзас е обвинена в измамно събиране на повече от 215 000 долара пенсионни обезщетения от името на починалия баща на жената, докато са крили тялото му в дома си в продължение на шест години, предаде NBC.

Властите съобщиха, че пейсмейкърът на Майк Карол е показал, че той е починал през 2016 г. на 81-годишна възраст, но полицията в Оувърланд Парк не е открила тялото му до 2022 г., когато неговият зет, Кърк Ритър, се обадил на полицията, за да съобщи за смъртта му в предградието на Канзас Сити.

Прокурорите казват, че Лин Ритър и Кърк Ритър, и двамата на 61 години, са продължили да депозират и харчат от банковата сметка на Карол, дори когато тялото му се превърнало в мумия на легло в дома на Лин Ритър – дъщерята на Карол.

Близки на семейството многократно молили двойката да им даде възможност да се чуят с Карол по телефона, но обвиняемите винаги измисляли някакво извинение, оставяйки впечатлението, че той още е жив.

Двойката трябва да се яви пред федералния съд на 2 февруари. Пенсиите и социалните плащания, които Карол е получил през шестте години след смъртта му, възлизат на общо 216 067 долара. Но банкови записи от това време показват чекове, изписани от неговата банкова сметка и осребрени от Лин и Кърк Ритър.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.