Двама от Благоевград с присъди за трафик на кокаин от Колумбия, смесен с желязна руда

0

Мъж и жена от Благоевград бяха осъдени за участие в канал за трафик на кокаин от Колумбия през летище София. Антон И. и Ралица С. признаха вината си и сключиха споразумение с прокуратурата, одобрено от съда. Получиха по 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок и глоба по 50 хил. лв. за всеки.

Антон И. е виновен, че на 22 януари 2018 г. в мотивирал Ралица С. да получи пощенската пратка срещу парични средства, като й казал, че при опит да го издаде, ще убият нея и семейството й. Другото престъпление, за което е осъден е, че на 4 февруари 2018 г., около 20 ч. в района на бензиностанция край Благоевград, й е предоставил документи за издаване на електронен подпис на фирма, обещал да й осигури адвокат, който да я освободи, при евентуално задържане, инструктирал я как да се държи при получаване на пратката.

Ралица получила куриерска пратка от 4 кашона през Аерогара София, с изпращач „Bureau Veritas Colombia LTDA, Carlos Campo“ и получател фирмата, която Ралица уж представлява. Пратката била маскирана като мостра от металургична компания в Колумбия за нуждите на производството на фирма у нас. В кашоните имало кокаин сулфат, което е кокаин, добавен в обогатена чрез флотация желязна руда. Общото количество на наркотика било 417,50 грама на обща стойност 116 900 лв.
Ралица пък е призната за виновна като извършител -получател на пратка в България, в съучастие с Антон И., подбудител и помагач, и трето неустановено лице, че е пренесла през Аерогара София, куриерската пратка с кокаина.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.