Доживотен затвор за майка от Сандански, убила двете си деца

0

Доживотен затвор за Кристина Дунчева от Сандански убила двете си деца по особено жесток начин през 2020 година.

5-членен състав на Окръжен съд – Благоевград призна за виновна Кристина Дунчева, която на 19 ноември преди четири години отне живота на двете си непълнолетни деца – братче и сестриче.

Присъдата определена от магистратите за Дунчева е доживотен затвор без право на замяна в първоначален специален режим.

Съдът осъди още Дунчева да заплати на бащата на децата по 350 000 лева за всяка от жертвите.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в срок до 15 дни, писа БТА.

Припомняме, че двойното убийство на братче и сестриче на пет и на три години беше извършено през ноември 2020 година. Дунчева живеела на семейни начала с Георги Трайков в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил – Васил, и две години по-късно, през 2017 г., и Ивон.

На 19.11.2020 г., докато била у дома с децата си, Дунчева извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях и се насочила към децата.

Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си син, а след това на 3-годишната си дъщеря. Въпреки виковете на децата, които плачели от болка и ужас, тя ги завела в детската стая и продължила да им нанася множество силни удари с ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата. В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

Дунчева бе настанена в психиатрия в Ловеч, където бяха извършени експертизите.

Семейството на Дунчева и адвокатът ѝ твърдяха, че Кристина е насилвана в продължение на години от Георги и от баща му – психически, физически и сексуално.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.