Докога? Бойно кане корсо сръфа жена в София

0

Поредно нападение от куче от бойна порода над човек. На 19 април малко след 20:30 часа куче от породата кане корсо напада йоркширски териер и собственичката му в столичния квартал „Младост”.

За случая Деница Иванова-Мутавчиева разказа първо в социалните мрежи. По думите на жената единствено бързата й реакция е спасила живота на домашния й любимец, в резултат на което тя има рана на ръката.

Деница разказа, че се разхождали вечерта с мъжа й. Той минал пред нея, между колите, за да се разминат с двете кучета. Те обаче се залаяли, а стопанката на кане корсо не успяла да го удържи.

„Самото кане корсо я повлече. Първият път не успа да ме стигне, но вторият успя. Бях вдигнала кученцето. Мъжът ми изтича, той успя да го хване и да го дръпне от мен”, разказа Деница.

Кучето обаче я захапва в областта на трицепса и лакътя. Деница била дебело облечена и дрехите я спасяват от по-тежки наранявания.

Собственичката на кане корсото не се извинила, нито се скарала на животното.

„Каза само, че никога не е правил така и че само ме е одраскал”, коментира Деница. Тя веднага е извадила медицинско и е подала сигнал в полицията. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.