До Иван Гешев: Списък с престъпленията на петричкия кмет Иван Бръчков от ГЕРБ

0

(Не)очакваният курс на Иван Гешев срещу престъпленията на ГЕРБ, ръководена от „лицето Бойко Методиев Борисов“, може да стартира с конкретен казус, който тежи на Петрич от години – кмета Димитър Бръчков, до момента парадиращ с недосегаемост под чадъра на хунтата, и неговите схеми, които досега отлежаваха в държавното обвинение.

Narod.bg, обикновено критичен към работата на главния прокурор, сега предоставя списък с конкретни безобразия, по които има образувани досъдебни производства, работата по които трябва да бъде възобновена на мига, ако искаме територията да се превърне отново в държавата България, част от Европейския съюз.

Проверката на медията показа, че сигналът с образуваните досъдебни срещу кмета Бръчков е постъпил в края на ноември 2021-а директно в Министерството на правосъдието. Това призна преди време настоящият МВР министър Иван Демерджиев в амплоато му на служебен правосъден министър. Адвокатът от Пловдив не скри, че поради краткия си престой на поста не е имал време да работи по въпроса.

В документа са изброени конкретни производства, които странно отлежават и по тях трябва да има проверка, ясен бе Демерджиев. Тогавашният правосъден министър обясни, че има и случаи на изземване на дела и прехвърлянето им във вече закритата Специализираната прокуратура или в Софийска градска, където чакат „подходящия момент да се приключат“.

Е, предвид откритата война, която Иван Гешев публично обяви на ГЕРБ и „политическия боклук“, това време настъпи.

Скандалните закононарушения на Бръчков и сие и „заспалите“ досъдебни производства срещу Димитър Бръчков бяха докладвани от гражданин на Петрич при посещение на премиера Кирил Петков в началото на април 2022-а, но кабинетът на ПП не направи нищо… 

(разговора по темата може да видите във видеото след 5-ата минута, бел.ред.)

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.