Десетки български роми си спретнаха истинска война в италиански град

0

В тревожна проява на насилие, улиците на Чирио парк, община Мондрагоне, Италия се превърнаха в сцена за това, което може да се опише само като градска война. Въоръжени с импровизирани оръжия, десетки български граждани от ромски произход са въвлечени в ожесточени сблъсъци, ярко доказателство за ескалиращото напрежение в района. Това съобщава casertanews.it

Този прилив на агресия не само привлече вниманието на загрижените граждани, но също така принуди Франческо Лаванга, кметът на града, да призове спешно за намесата на префекта на Казерта, сигнализирайки за отчаяна нужда от мир и стабилност в тази обсадена общност.

Призивът на кмета Лаванга за помощ подчертава критичната ситуация, като подчертава необходимостта от незабавни и ефективни действия за възстановяване на реда и опазване на благосъстоянието на общносттаСред суматохата гласът на Марио Синопе, местен активист, отеква със силно послание. Чрез обектива на споделено видео, заснемащо жестоките сблъсъци, той се застъпва за първостепенното значение на обществената безопасност.

„Щитът на нашите граждани срещу настъплението на престъпността и насилието не е просто необходимост, а основно право“, твърди Синопе, подчертавайки спешната необходимост от стратегии, които насърчават сигурно, проспериращо и хармонично общество.

Епицентърът на размириците беше описан от Агостино Сантийо, вицепрезидент на групата M5S в Камарата на депутатите, като „социално буре с барут“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.