Демерджиев: Засега надделява версията, че убийците на Къро не са българи

0

Служител на българското МВР се намира в ЮАР. В неделя ще се върне и ще донесе подробности от разследването за убийството на Къро. В момента работим оперативно по отношение на изясняването на потенциалните убийци. Дотук надделява версията, че не са българи. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, предаде NOVA. 

По думите му няма информация Петьо Петков – Пепи Еврото да е извън страната, а в момента всички служби са впрегнати в издирването му.

„Нямам данни да е бил в този ресторант по време на акцията. Не мога да кажа дали има задържани. МВР само връчва призовки или изпълнява постановления. Също така оказваме съдействие за определени процесуално-следствени действия“, заяви Демерджиев.

По думите му полицията не може да обезпечи бившата жена на Петьо Петков да си вижда детето. „Странно е да не може да намери адвокат, който да ѝ помогне“, посочи министърът. 

Действията, извършени в последните дни, са в изпълнение на постановления на прокурори, каза Демерджиев по повод акцията, при която бившият следовател Петьо Петров бе обявен за издирване.

„Ние не сме активна война в тези войни, които се водят“, каза министърът. Той отказа да отговаря на въпроси по темата, тъй като водещи са от прокуратурата. 

По повод искането за отнемането на имунитета на Бойко Борисов, направено вчера от наблюдаващия прокурор по делото „Барселонагейт“, министърът каза, че не е запознат в детайли. Добави, че актовете на прокуратурата подлежат на съдебен контрол. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.