Делото „Семерджиев“: Симона Радева „забрави“ къде живее обвиняемият

0

След признание пред разследващите, че е помогнала на бившия футболист Георги Семерджиев да се укрие със стълба, пред съда Симона Радева „забрави“ къде живее той.

Противоречия има в показанията както на Симона Радева, така и на приятеля Мирослав Якимов, смята адвокатът на семейството на загиналата Хариет.

Пред bTV майката на Радева заяви, че медиите налагат психически тормоз над дъщеря ѝ.

Пред екипа ни говори и майката на загиналата на бул. „Черни връх“ Хариет – Диана Стефанович. На всяко заседание по делото срещу Семерджиев тя слуша всяка дума от първия ред. За да разбере цялата истина.

Осем месеца след загубата на Хариет, единствената мисъл за Диана остава дъщеря ѝ.

„Нищо друго не мога да правя в момента. Нито пък да мисля за нещо друго. Сънувам ги… и делата, и въобще катастрофата“, коментира тя.

И тя, и адвокатът ѝ смятат, че има крайни противоречия в показанията на Симона Радева и Мирослав Якимов. За нея има данни, че помогнала на подсъдимия да се укрие със стълба.

„Казва, че тя не знае къде живее Семерджиев, но в един момент както не знае къде той живее, тя закарва стълбата. Ако прокуратурата счита, че те са затаили истината или говорят неистини, би трябвало да се самосезира“, коментира адвокатът на семейството на загиналата Хариет Пламен Димитров.

Пред bTV от Софийската градска прокуратура посочиха, че докато делото тече, изразяването на позиция по същество на показанията на свидетелите би било прибързано.

Опитахме да разговаряме с Радева и Якимов, но без успех. Свързахме се с майката на Симона – Бистра. Тя коментира, че медийният интерес вече е психически тормоз.

И още разкрития по делото – в джипа на Семерджиев е открита дамска чанта и според семейството на Хариет той не е бил сам при сблъсъка. Според майката на подсъдимия, той не ѝ е споделял такова нещо.

„Аз нито съм била свидетел на катастрофата, нито мога да кажа нещо за нея….всяка една майка ще защити детето си, каквото и да е“, казва Мариана Семерджиева.

Делото продължава утре. Майката на Хариет отново ще е на първия ред.

„Трудно, много е трудно, но все пак като майка смятам, че съм длъжна да знам цялата истина, колкото и да ми коства“, казва тя.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.