Дебора 5 часа на разпит в съда

0

В продължение на пет часа разпитваха Дебора Михайлова днес в съдебно заседание. Тя беше първата в днешното заседание, която даде показания. След петчасовия разпит Дебора не пожела да коментира пред медии какво се е случило в съдебната зала.

„Противоречия има много, но не мога да навляза в конкретика. Разминаванията в показанията са сериозни“, посочи единият от защитниците на обвиняемия Георги Георгиев – адв. Валентин Димитров. Той допълни, че обвиняемият не е давал обяснения и няма да даде днес, но може да го направи по всяко време, което пожелае, докато тече процесът.

Адв. Валентин Димитров каза още, че на всяко заседание защитата ще предявява искане за промяна на мярката за неотклонение на Георги, която до момента е „задържане под стража“.

БТА припомня, че днес по план трябва да бъдат разпитани още четирима свидетели по делото, а към изслушване на вещи лица най-вероятно няма да се пристъпи днес.

Миналата година случаят с насилието над Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна.Едно от обвиненията срещу Георги Георгиев е, че в края на юни м.г. в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото,  е причинил на Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.