Дават на съд Жечко Кюркчиев, убил Светомира при катастрофа в Шумен

0

В Окръжния съд в Шумен е образувано дело за пътнотранспортното произшествие в града при което загина 22-годишната Светомира Станчева, а друга жена бе със средна телесна повреда след катастрофата, съобщиха днес от пресцентъра на съдебната институция.

Разпоредителното заседание по делото е насрочено за 15 май, от 14:00 часа. За докладчик по него е определен съдия Димчо Луков, чрез системата за случайно разпределение на делата, отбелязват от пресцентъра на Окръжния съд в Шумен.

Делото е внесено от Софийската градска прокуратура, с обвинителен акт срещу Жечко Д. Кюркчиев за това, че на 28 септември 2022 г. в Шумен, около 21:15 часа, при управление на лек автомобил, движейки се по бул. “Симеон Велики“, в посока от централната част на града към Варна, в района на кръстовище, с кръгово движение, с ул.“Спортист“ и вход за магазин, нарушил правилата за движение по пътищата. Според съдебната институция водачът „не избрал скорост за движение на управлявания от него автомобил до 50 км/час“, каквото е било ограничението на скоростта в района; не пропуснал превозно средство, движещо се по път с предимство; реализирал пътнотранспортно произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на Светомира Анатолиева Станчева и средна телесна повреда на Милена Михайлова Сабинова.

Младата Светомира Станчева от Шумен загина при катастрофа на 28 септември вечерта миналата година на кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“ в града. Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест бе поставен 18-годишният водач Жечко Кюркчиев, предизвикал катастрофата, довела до смъртта на 22-годишната Светомира и до телесна повреда на друга жена. С постановление на прокурор от Софийската градска прокуратура мярката за неотклонение на Кюркчиев от „домашен арест“ бе изменена в „парична гаранция“ в размер на 25 хил. лв.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.