Дават на съд пловдивския адвокат Елдъров, не плащал данъци за 70 хил. лв.

0

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишният адвокат Владимир Елдъров. Синът на известния пловдивски защитник Красимир Елдъров е предаден на съд за това, че в периода от 14 декември 2013 г. до 7 март 2015-а в Пловдив сам и чрез упълномощени лица – счетоводители, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Става въпрос за данък върху доходите на физическите лица в размер на 29 071,46 лева и ДДС в размер на 41 966,01 лева или общо 71 037,47 лева.

Като адвокат Владимир Елдъров специализирал дейността си основно в уреждане по съдебен ред и по административен път – чрез застрахователни дружества, на обезщетения за пострадали при пътнотранспортни произшествия, както и на техните близки. За това той получавал адвокатски хонорари и дължал данък. За посочения период му е била извършена данъчна ревизия, като е констатирано, че не всички от получените възнаграждения са били отчетени в пълен размер като доход в подадените годишни данъчни декларации.

При последвалите ревизии били изискани всички адвокатски кочани, договори за правна защита и процесуално представителство. Установено било, че една част от документите не съдържали договорено възнаграждение, в друга била вписана конкретна сума, а в трета – само процент от обезщетението. След цялостен преглед на събраните доказателства са били установени данни за укрити данъчни приходи или доходи в размер на 71 037,47 лева.

Предстои Окръжният съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Владимир Елдъров вече има присъда от 5 години и половина затвор за подбудителство на убийство, палежи и унищожаване на чуждо имущество.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.