Дадоха на съд двамата братя убили пастир от с. Антон

0

Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт по дело за убийството на 28-годишен пастир от с. Антон. Това се случва малко повече от година, след като беше извършено престъплението на 6 февруари 2022 г. Обвиняеми са двамата братя Дончо и Красимир Петрови. Те ще отговарят пред съда за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за жертвата, и с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

След тежкото престъпление, случило се в началото на февруари 2022 г. , МВР започна спецакция в района на селото, като имаше и екипи на НАП и Агенцията по храните, които проверяваха бизнеса на двамата братя. Проверка започна и в районното управление.

Обвиняемите братя Дончо и Красимир Петрови са съответно на 44 и 41 години, като първият е под домашен арест, а другият е задържан под стража. До убийството се стигнало след поредица от кражби на селскостопански животни от стопанисваните от тях обори в местността „Дълбочица“, с. Антон и в с. Душанци, община Пирдоп. На 6 февруари 2022 г. под предлог, че ще му дадат пари на заем, братята убедили пастира Иван Доганов да тръгне с тях към сградата на бившето ТКЗС в селото. Там, според прокуратурата, те брутално се саморазправили с него, като му нанесли множество удари по различни части на тялото и главата.

Пастирът викал от болка, умолявал братята да престанат и им обещавал да плати за откраднатите животни. Въпреки молбите му, обвиняемите продължили побоя, докато Доганов престанал да се движи. Впоследствие го превозили и оставили пред дома му в с. Антон, допълват от държавното обвинение.

От заключението на изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че той починал вследствие на масивна кръвозагуба от множествените травматични увреждания, посочват още от прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.