Цялата рода на ромките, мамили с фалшиви ремонти, се оказа в ареста

0

Цялата рода на братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева /25г./, срещу които в момента се води дело за измами, се озова в ареста. Причините са добре познати – измами. Схемите също са изпитани – обещания за фалшиви ремонти, изнудвания и принуди да се теглят бързи кредити.

Братовчедките Вида и Атанаска, чиято „история” TrafficNews предаде, се намират в ареста от близо година, като срещу тях тече дело в Окръжен съд – Пловдив. Сега към тях ще се присъединят и роднините им Петър, Мария, Елена и Иванка. Мария е майка на Атанаска, Елена и Петър, а Иванка е съпруга на последния.

В четвъртък Пловдивският районен съд разгледа мерките за отклонение на новите четирима задържани, като съдия Габриел Русев постанови всичките да останат „под стража”. Срещу тях има повдигнати няколко обвинения, заради това, че са мамили двама възрастни мъже, като са ги завлекли с различни суми пари. Началото на извършване на престъпленията е 2022 година. Интересното е, че в част от схемите е участвала и Атанаска, която вече е подсъдима за подобни измами, макар до ден днешен да отрича да е виновна.

В настоящата схема, до момента е доказано, че Петър, Мария, Елена и Иванка са измамили двама пенсионери от село Церетелево и град Куклен, като сумата надхвърля 30 000 лева. Всичко започвало с ремонт на покриви, искали се пари за материали, които в последствие не достигали, а сумите постоянно се увеличавали. Един от пенсионерите дори стигнал до момента да тегли бързи кредити, за да се изхранва, след като останал без каквито и да е спестявания.

Измамниците до момента били върнали 11 000 лева на пострадалите, а до края на месеца щели да върнат още 4000 лева, а постепенно до края на годината и да възстановят останалите пари. Въпреки обещанията и трогателните разкази на задържаните, магистратите не се смилиха над тях и им наложиха най-тежката мярка за неотклонение.

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд – Пловдив, като заседанието там е насрочено за 22 февруари в 15:30 часа.

Към момента разследванията продължават, като от прокуратурата имат данни за още една пострадала жена, която ще бъде разпитана пред въззивния съд.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.