Цялата информация: Тапи по границите

0

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията на граничните власти е към 6:00 часа.

По границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за леки автомобили. Граничните проверки там се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли.

Строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За да избегнат интензивния трафик, от „Гранична полиция“ съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Дуранкулак“ и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния.

Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/„Липница“ и „Крушари“/„Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа. От 13:30 ч. на 24 август поради технически причини пропускането на товарни автомобили на изход на ГКПП „Кардам“ е временно преустановено.

По границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ на вход за леки автомобили.

Нормален е трафикът на границата с Гърция на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Граничните власти препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.