Червения пират упражнявал тормоз от години и над близки и познати

0

Арестуваният за отправени заплахи към министри, магистрати, полицаи, кметовете на Сливен и Котел е упражнявал тормоз от години и над близки и познати. Това потвърдиха хора от Сливен, които познават Илко Захариев. Те отказаха да бъдат записани, опасявайки се за сигурността си.

Илко Захариев е завършил Природоматематическата гимназия в Сливен през 2009 година. Всички, които поискаха да останат анонимни, го описват като изключително интелигентен, умен и комбинативен, но със склонност към фобии и фиксации.

В различно време след завършването на гимназията успешно е кандидатствал в различни висши учебни заведения в страната и чужбина, но не е завършил нито едно от тях.

Градацията на заплахите започва от най-близкото обкръжение, следва разширение на кръга и така достига до най-високото ниво.

Заплахи е оправял и към гимназията, в която е учил, потвърдиха от ръководството, като уточниха, че са изпратили сигналите към полицията.

Вече стана ясно, че на местно ниво са отправяни заплахи към кметовете на Сливен и Котел, общински съветници, полицаи. Голяма част от тях са свързани със закани за физическа разправа.

В Районната прокуратура – Сливен има образувано дело и по случая и се води разследване.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.