Ченгето Иван Дачев не признава убийството на баба си

0

Уволненият полицай от Трето районно управление в Пловдив Иван Дачев не признава вина по обвинението в умишлено убийство на 95-годишната си баба Гена Кръстева и делото срещу него тръгва по общия ред – с разпит на свидетели и вещи лица. Това стана ясно на разпоредителното заседание днес в Пловдивския окръжен съд.

Кръстева издъхна в УМБАЛ „Свети Георги“. Възрастната жена беше пребита на 13 декември 2022 г. Според прокуратурата тя живеела с внука си, който след употреба на алкохол я нападнал. 95-годишната била безпомощна – обездвижена и не можела дори да се завърти без чужда помощ.

След побоя изпадна в кома, а по време на първото заседание за определяне на мярка за неотклонение на Иван Дачев прокурорът обяви, че е починала. Обвинението срещу внука беше преквалифицирано и той беше привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство на човек в безпомощно състояние.

Днес адвокатът на Дачев Орлин Търновалийски направи искане процесът да протече при закрити врати, тъй като ще бъдат разглеждани семейни взаимоотношения. Магистратите обаче не намериха основания за това и отложиха делото за 5 март, когато ще бъдат разпитани първата част от свидетелите и вещите лица.

Обвиняемият е син на бившия кмет на община „Марица“ Запрян Дачев. С починалата Гена Кръстева е свързан по майчина линия. Дачев също е призован като свидетел, но според адвокат Търновалийски ще откаже да говори пред съда.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.