Полицията погна крадците в София и Бургас, има арестувани (допълнена)

0

Грандиозна полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност се провежда в София и Бургас. Има множество задържани, както и иззети вещи – предмет на битови престъпления, съобщиха от полицията.

В много населени места има засилено полицейско присъствие.

По информация на БНР акцията се провежда на територията на Ботевград, Костенец, Костинброд и Сливница.

По предварителна информация в Ботевград са задържани 7 души. Съставени са 10 акта за различни нарушения. Има и задържани, които са били обявени за национално издирване.

Не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост. В последните три месеца, благодарение на активните полицейски действия, са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие, каза Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас.

В днешната операция се проверяват частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения.

Паралелно на контролно-пропускателните пунктове около Бургас-град продължават проверките на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Икономическа и криминална“, както и екипи на бургаската жандармерия.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.