БРУТАЛНО: Пловдивчанин с премазани от бурята крака няма пари за лечение

0

Съпругата на мъжа, който пострада тежко вчера при ураганния вятър в Пловдив, след като върху него падна голямо дърво, ще заведе иск срещу общината.

Жената е изправена и пред невъзможност да плати разходите по лечението му, след като в болницата ѝ поискали близо 4800 лева за операция на двата му крака, които са премазани.

Пред камерата на БНТ Мариана Генчева заяви, че е търсила пари назаем, за да покрие извънредните разходи.

„Оттук надолу всичко му е натрошено. Има шина и платини. За левия крак платих 1800 лв. Връщах се да взема още от 5000 лв., които взех назаем. Ще съдя общината заради дърветата, които не са ги отрязали – стари дървета“, каза Мариана Генчева.

От общинското предприятие „Градини и паркове“ заявиха, че не са получавали сигнали за опасни дървета на ул. „Петър Шилев“ в кв. „Захарна фабрика“, където стана инцидента. А без заповед за премахване на опасни дървета от общинското предприятие не могат да отстраняват дървета.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров каза, че ще се свърже с пострадалото семейство и ще търси начин с преговори с болницата и с решение на общинския съвет да поеме разходите за лечението. Той уточни, че ако се наложи, ще поеме лично разходите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.