Бременната лекарка с мигрантите на свобода срещу 5 бона

0

Бременната 39-годишна лекарка Ирена Персенска, заловена да превозва мигранти, е пусната от ареста срещу 5000 лв. парична гаранция. Това съобщиха от Военно-окръжната прокуратура. Тя е привлечена като обвиняема заедно със съпруга й, 40-годишният Д.Д. – военнослужещ – ефрейтор в поделение в Пловдивско, както и с 25-годишния Георги Божиков от село Труд.

Екшънът се разиграл около 17 часа на 10 март. Тогава в района на Хасково полицейски патрул спрял за проверка БМВ, управлявано от военния. Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него фолксваген, зад волана на който била лекарката. В колата, която тя шофирала, се намирали четирима нелегални сирийци. С нея в този момент пътувал и Георги. Установено е, че същия ден младежът от Труд превозвал други четирима чужденци – граждани на Сирия, с ауди, но колата му се повредила и той ги оставил в района на парк „Кенана“ край Хасково. По тази причина Георги се преместил в колата на бременната лекарка, съобщава Марица.

Мигрантите са били качени в автомобилите от района на Любимец и са пътували към София. Те са преминали нелегално през „зелена“ граница с Турция.

Мъжете са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Вчера по искане на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.