Братята, заподозрени за побой над ученик: Не сме му чупили пръсти, ударихме му 2 шамара

0

Не сме чупили пръсти на ученика, който хвърли снежна топка по колата ни. При нас се возеше малко дете, което много се уплаши. Кривнах волана, стреснат от удара, добре, че нямаше други автомобили и не стана катастрофа.

Това разказва 26-годишният Цветомир от Етрополе, който заедно с брат си Пламен бе посочен за извършител на побой над осмокласник. Двама мъже – на 20 и 26 годин, са задържани, след като са пребили ученик заради хвърлена снежна топка по автомобил в Етрополе, съобщиха от Областната дирекция на МВР в София вчера. 

По думите на Цветомир той спрял колата и видял как две момчета тичат в обратна посока. „Веднага обърнах колата и ги настигнах. Попитах ги какво се случва, а единият замахна все едно ще ме удря и каза, че се бил пошегувал”. Брат му Пламен посочи, че докато бягал, осмокласникът паднал. Той предположи по Нова тв, че именно тогава момчето е счупило пръстите на ръката си.

„Пострадалото момче е разказало пред педагогическия съветник в училището, че връщайки се с приятел от хранителен магазин са се замеряли със снежни топки. Една от тях е ударила колата. Младежът споделил, че има силна болка в лявата ръка. Свързах се с болницата и с МВР, за да може да бъде направен преглед и да се установи какво се е случило. Ръката на момчето е гипсирана – двата пръста – четвърти и пети са с по една счупена фаланга”, разказа Мила Манчева, директор на СОУ „Христо Ясенов“ в града.

Тя подчерта, че ученикът ѝ е казал, че не е провокирал с нищо агресията. „Неговият точен разказ беше „Ритаха ме с ботуши. Бяха с анорак с качулки. Не можах да видя кои са. Не видях и колата, защото се уплаших”. 

Двамата младежи, които са заподозрени за побоя, категорично отрекоха да са били маскирани или да са ритали потърпевшия. Те подчертават, че на мястото има камери и се вижда всичко.

Единствено два шамара му ударих, категоричен е Цветомир. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.